HOITOTURPEEN YLEISET KÄYTTÖOHJEET

 

Hoidettava ihoalue puhdistetaan tai kuoritaan. Hoitoturve levitetään kostealle iholle 1–2 mm kerrokseksi ja peitetään kuivumisen estämiseksi esim. ohuella muovilla. Kuivuessaan turpeen hoitava vaikutus pienenee ja ihon puhdistaminen vaikeutuu. Hoidettavan alueen lämmitys hoidon aikana auttaa bioaktiivisten aineiden tunkeutumista ihon läpi. Hoito voidaan antaa myös kylmänä tai viileänä.

 

Hoitoturpeeseen voidaan lisätä juoksevaa hunajaa tai karkeaa suolaa.

  • Hunaja tekee turpeesta geelimäisemmän. Hunajan glukoosioksidaasientsyymi käynnistää H2O2 tuotannon, jolla on ihoa puhdistava vaikutus.
  • Karkea suola poistaa kudosnestettä (osmoosi-ilmiö).

 

Turvehoito kestää 10–60 minuuttia, joissain tapauksissa yön yli. Hoidon jälkeen hoitoaine poistetaan iholta lämpimällä vedellä ilman saippuaa. Ihohuokosiin tunkeutuneet hoitavat aineet vaikuttavat useita tunteja hoidon jälkeen. Hoito voidaan toistaa 2–4 kertaa viikossa.

 

Turvehoitoja ei suositella odottaville äideille. Pahoista haavaumista, verenkierto- ja hormonihäiriöistä kärsivien on ennen turvehoitoja keskusteltava turvehoitojen asiantuntijan kanssa. Turvehoitoja käytetään vain ulkoisesti.

 

Yksityiskohtaisissa käyttöohjeissa mainitut hoitotulokset on saatu Polar True Oy:n valmistamalla hoitoturpeella. Tuloksia ei voida yleistää koskemaan muiden valmistajien turvehoitotuotteita.

KOKO- JA OSATURVENAAMION KÄYTTÖOHJE

 

1) Lämmitä hoitoturve alle 60 asteen vesihauteessa. Kokovartalonaamioon hoitoturvetta kuluu 0,5–1 kg.

 

2) Laita hoitoturvetta sekoitusastiaan haluamasi määrä ja lisää siihen tarvittaessa lämmintä vettä. Sekoita vesi ja turve niin, että siitä tulee helposti levitettävä hoitoaine.

 

3) Puhdista iho huolellisesti niin, että ihohuokoset voivat tehokkaasti vastaanottaa hoitoturpeen biologisesti aktiivisten aineiden vaikutuksen. Perusteellinen pesu saunan yhteydessä tai ihon kuorinta on suositeltavaa tehdä välittömästi ennen turvenaamiota.

 

4) Hoitoturve levitetään yleensä makuuasennossa tasaisesti 1–2 mm paksuiseksi naamioksi. Ensin selkäpuolelle halutulle ihoalueelle ja sen jälkeen vatsapuolelle, myös kasvot ja hiukset voidaan käsitellä kokovartalohoidon yhteydessä.

 

5) Naamio peitetään ohuella muovikelmulla ja päälle aseta lämmittävä pyyhe tai huopa. Lämmitys voidaan tehostaa ulkopuolisella lämmittimellä tai antamalla hoito miedossa saunan lämmössä. Hoito kestää 30–45 min.

 

6) Naamio poistetaan huuhtelemalla lämpimällä vedellä ilman saippuaa. Ihohuokosiin tunkeutuneet biologisesti aktiiviset aineet vaikuttavat useita tunteja hoidon jälkeen. Iho voidaan käsitellä tarvittaessa naamion poiston jälkeen neutraalilla hoitovoiteella.

 

Vaikutukset

Turvevartalonaamio pehmentää ja kiinteyttää ihoa, vähentää ihon kireyttä, sekä antaa virkistävän yleisvaikutuksen. Turvenaamio lievittää erilaisia iho-oireita, poistaa kutinaa, tasoittaa ihon väriä, vähentää allergisia oireita, tasapainottaa talirauhasten toimintaa ja poistaa hormonaalista selluliittia. Tutkittu ja testattu hoitoturve ei aiheuta tulehduksia haavoissa tai ihovaurioissa.

 

Naamion voi toistaa 1–3 kertaa viikossa.

 

Pitkäaikainen pysyvä tulos saavutetaan 5–10 kerran sarjahoidolla.

TURVEKASVONAAMION KÄYTTÖOHJE

 

Turvekasvonaamion käyttöohje

 

1) Ota tarvittava määrä kasvonaamioturvetta (noin 50 g) esim. teräskulhoon ja lämmitä se alle 60 asteen vesihauteessa.

 

2) Lisää astiaan vähän lämmintä vettä. Sekoita turve ja vesi niin, että siitä muodostuu geelimäinen ja helposti levitettävä naamio.

 

3) Puhdista iho huolellisesti niin, että ihohuokoset voivat tehokkaasti vastaanottaa hoitoturpeen biologisesti aktiivisten aineiden vaikutuksen. Ihon kuorinta on suositeltavaa välittömästi ennen turvekasvonaamiota.

 

4) Levitä turvenaamio lastalla tai pensselillä tasaisesti 1–2 mm paksuiseksi naamioksi kasvolle ja kaulan alueelle.

 

5) Peitä naamio kostealla harsolla tai ohuella muovikalvolla niin, että hengitystiet jäävät vapaiksi. Naamio peitetään lämmittävällä pyyheliinalla. Lämpövaikutusta voidaan tehostaa esim. höyrystimellä. Hoito kestää 20–40 minuuttia.

 

6) Naamio poistetaan ja iho puhdistetaan lämpimällä vedellä esim. sienen avulla ilman saippuaa. Ihohuokosiin tunkeutuneet biologisesti aktiiviset aineet vaikuttavat useita tunteja hoidon jälkeen. Iho voidaan käsitellä naamion poiston jälkeen neutraalilla hoitovoiteella.

 

Vaikutukset

Turvehoito vaikuttaa myönteisesti ihon kimmoisuuteen, kosteuteen, pehmeyteen ja talirauhasten tasapainottamiseen. Turvenaamiolla ei ole havaittu allergisoivia vaikutuksia. Verenkierron vilkastumisen johdosta iho saattaa vähän aikaa hoidon jälkeen punottaa. Hoito sopii erikoisen hyvin rasvaiselle ihotyypeille. Turvekasvonaamiolla on hoitava vaikutus erilaisiin ihottumiin ja allergisiin ihoreaktioihin.

 

Turvekasvonaamion voi toistaa 1–2 kertaa viikossa.

 

Pitkäaikainen pysyvä tulos saavutetaan 5–10 kerran sarjahoidolla.

TURVEHIUSHOITEEN KÄYTTÖOHJE

 

Turvehiushoiteen käyttöohje

 

1) Ota 50–100 g hoitoturvetta esim. teräskulhoon ja lämmitä se alle 60 asteen vesihauteessa.

 

2) Lisää astiaan vähän lämmintä vettä. Sekoita turve ja vesi niin, että siitä muodostuu geelimäistä ja helposti levitettävää hoitoainetta.

 

3) Kostuta hiukset ja hiuspohja vedellä. Poista liika kosteus pyyheliinalla.

 

4) Levitä lämmitetty hoitoturve hiuksiin ja hiuspohjaan hieromalla.

 

5) Peitä hiukset suihkumyssyllä tai muovikelmulla ja laita päälle lämmittävä pyyheliina. Lämpövaikutusta voidaan tehostaa esim. hiustenkuivaajalla. Hoito kestää 20–40 minuuttia.

 

6) Turvehiushoide huuhdellaan hiuksista lämpimällä vedellä. Hiuspohjan ihohuokosiin ja hiussuomuihin tunkeutuneet biologisesti aktiiviset aineet vaikuttavat useita tunteja hoidon jälkeen. Pesun jälkeen voidaan tarvittaessa käyttää neutraaleja hoitoaineita.

 

Vaikutukset

Turvehiushoide pienentää hiusten suomuisuutta ja syventää niiden luonnollista väriä, sekä tekee ne eloisammiksi. Turvehiushoide lievittää hiuspohjan ihottumia ja allergisia reaktioita. Turvehoito soveltuu erikoisesti helposti rasvoittuville hiustyypeille.

 

Hoito voidaan toistaa 1–2 kertaa viikossa.

 

Pitkäaikainen pysyvä tulos saavutetaan 5–10 kerran sarjahoidolla.

TURVEKÄSIHOIDON KÄYTTÖOHJE

 

Käsiturvekylvyssä tarvitaan pöydälle laitettava allas, johon kädet mahtuvat.

 

1) Liota ja pese kädet huolellisesti turvesaippualla. Suorita ihonhoidolliset toimenpiteet ennen turvekylpyä.

 

2) Laita altaaseen noin 20 cm 38–42 asteista vettä.

 

3) Leikkaa pakkauksessa olevasta huoneenlämpöisestä turvepussista kulma auki ja sivele hoitoturvetta tasaisesti käsiin kyynärpäihin asti.

 

4) Laita kumpaankin käteen oma muovipussi rullaamalla. Jos hoito annetaan vain ranteisiin saakka, muovipussin sijasta voidaan käyttää muovisia kertakäyttöhanskoja.

 

5) Laita kädet lämpimään altaaseen 20–30 minuutiksi. Liikuta kevyesti käsiä kylvyn aikana. Vaihtoehtoisesti kädet voidaan laittaa myös lämpimiin kääreisiin esim. pitkiin villakäsineisiin. Joissain tapauksissa hoito voi kestää yön yli

 

6) Hoidon jälkeen suojapussit tai käsineet poistetaan ja huuhdotaan kädet altaassa olevassa vedessä. Huuhtelu voi tapahtua myös suihkussa. Kädet kuivataan ja pidetään lämpiminä hoidon jälkeen.

 

Turvekäsihoito voidaan antaa myös kylmähoitoina. Pahoista haavoista ja verenkiertohäiriöistä kärsivien on ennen turvekäsikylpyä keskusteltava turvehoidon asiantuntijan kanssa.

 

Vaikutukset

Turvekäsihoito pehmentää ihoa ja lisää käsien verenkiertoa, sekä aiheuttaa virkistävän ja lämmittävän reaktion. Turvehoito lievittää erilaisia sieni-, ihottuma- ja allergiaoireita. Vähentää ihon kuivumisesta johtuvaa kutinaa. Sopii erikoisen hyvin atooppisen ihon hoitoon. Lievittää tehokkaasti reumaattisia oireita.

TURVEJALKAHOIDON KÄYTTÖOHJE

 

Jalkaturvekylvyssä tarvitaan jalka-allas tai noin 30 l muovisaavi.

 

1) Liota ja pese jalat huolellisesti turvesaippualla. Suorita kovettumien poistot ja muut ihonhoidolliset toimenpiteet ennen turvejalkahoitoa.

 

2) Laita jalka-altaaseen tai saaviin noin 30 cm 38–42 asteista vettä.

 

3) Leikkaa pakkauksessa olevasta huoneenlämpöisestä turvepussista kulma auki ja sivele hoitoturvetta tasaisesti jalkateriin ja puoleen väliin pohjetta.

 

4) Laita kumpaankin jalkaan oma muovipussi rullaamalla.

 

5) Laita jalat lämpimään jalka-altaaseen 20–30 minuutiksi. Liikuta kevyesti jalkoja kylvyn aikana. Vaihtoehtoisesti jalkoihin voidaan laittaa myös pitkät lämmittävät sukat. Joissain tapauksissa hoito kestää yön yli.

 

6) Hoidon jälkeen suojapussit poistetaan jaloista ja huuhdotaan jalka- altaassa olevassa vedessä. Huuhtelu voi tapahtua myös suihkussa. Huuhtelun jälkeen jalat kuivataan ja pidetään lämpiminä.

 

Turvejalkahoito voidaan antaa myös kylmähoitoina. Pahoista säärihaavoista ja vaikeista verenkiertohäiriöistä kärsivien on ennen turvejalkahoitoa keskusteltava turvehoitojen asiantuntijan kanssa.

 

Vaikutukset

Turvejalkahoito pehmentää ihoa ja lisää jalkojen verenkiertoa, sekä aiheuttaa virkistävän ja lämmittävän reaktion. Turvehoito lievittää erilaisia jalkojen sieni-, ihottuma- ja allergiaoireita. Vähentää ihon kuivumisesta johtuvaa kutinaa. Poistaa kivun ihohalkeamista ja lopettaa mahdolliset vuodot. Lievittää tehokkaasti kihdin ja muiden reumasairauksien oireita.

SAUNATURPEEN KÄYTTÖOHJE

 

1) Lämmitä hoitoturve alle 60 asteisessa vesihauteessa. Kokovartalon hoitoon saunassa hoitoturvetta kuluu noin 0,5 kg.

 

2) Ota tarvittava määrä hoitoturvetta sekoitusastiaan ja lisää siihen lämmintä vettä tarvittaessa. Sekoita vesi ja turve niin, että siitä tulee helposti levitettävä hoitoaine.

 

3) Peseydy huolellisesti niin, että ihohuokoset puhdistuvat ja voivat tehokkaasti vastaanottaa turpeen biologisesti aktiivisten aineiden vaikutuksen.

 

4) Saunan lauteet suojataan muovilla tai muovitetulla kankaalla, koska puuhun jää turpeesta jälkiä.

 

5) Levitä turve tasaisesti haluamallesi ihoalueelle noin 1–2 mm kerrokseksi. Turpeen voi levittää koko ihoalueelle hiukset mukaan luettuna.

 

6) Miedossa saunan löylyssä ollaan turvenaamion kanssa 10–20 minuuttia. Saunailman tulee olla riittävän kosteaa, ettei turve pääse kuivumaan iholla. Mikäli löylyssä käydään useaan kertaan, naamio tehdään viimeisellä löylykerralla.

 

7) Turvenaamio pestään iholta ja hiuksista vedellä ilman pesuainetta ja kuivataan tavanomaisesti pyyhkeellä. Ihohuokosiin tunkeutuneet biologisesti aktiiviset aineet vaikuttavat useita tunteja pesun jälkeen. Kuivauksen jälkeen iho voidaan käsitellä tarvittaessa neutraalilla vartalovoiteella.

 

Vaikutukset

Saunaturpeen jälkeen iho tuntuu pehmeältä ja kiinteältä, sekä virkistyneeltä. Hoitoturve poistaa hormonaalista selluliittia, lievittää reumaattisia kipuja ja erilaisia iho-oireita.

 

Saunaturpeen voi toistaa 1–2 kertaa viikossa.

©2018 Polar True Oy   •   Toteutus Mainostoimisto AD-Office Oy

©2018 Polar True Oy
Toteutus Mainostoimisto AD-Office Oy

©2018 Polar True Oy
Toteutus Mainostoimisto AD-Office Oy